Okulumuzun Tarihi

1984 yılında Edip Mungan tarafından arsası bağışlanan okulumuz adını da eğitime bu yardımı yapan kişiden almıştır. Okulumuz Devlet tarafından yapılmıştır.Okulumuz Edip Mungan İlkokulu olarak 1985’ten itibaren eğitim-öğretime başlamıştır. Okulun 9 Ekim 1985 tarihinde yapılan açılış töreninde Mardin Valisi Sayın Alaattin TURHAN, Nusaybin Kaymakamı Sayın Halil YILMAZ, Mardin Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü İ. Taşkın ERTÜRK bulunmuşlardır.

1997 yılından itibaren edip Mungan Edip İlkokulu,  Edip Mungan İlköğretim Okulu olmuş.12 derslik 9 tuvaleti 3 idari odası ile hizmet vermektedir. Önceleri soba ile ısınırken 1999 yılından itibaren kalorifer ile ısıtılmaktadır. İlk mezunları 110 kişi olup; İlkokul müdürü Mehmet Emin ATILMIŞ’tır. Okulumuz şimdiki hali; ilk yapılan binanın dışında bahçe içinde amaçlar içinde çeşitli amaçlar için kullanılan birkaç oda yapılmıştır.

2012 yılında 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı okulumuz tekrardan ilkokul olup 5, 6, 7 ve 8. Sınıfları kademeli olarak eritilmiş olup şuan sadece ilkokul öğrencileri ile beraber eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Okul, 2018-2019 yılında 3 idareci, 29 öğretmen ve 648 öğrenci ile eğitime devam etmektedir.